24 Ocak 2012 Salı

"ÖLDÜRÜLDÜK EY HALKIM,UNUTMA BİZİ!"

  UNUTMA EY HALKIM!

 UĞUR MUMCU'YU SAYGIYLA ANIYORUZ !



Tarih 24 Ocak 1993'ü gösteriyordu,Uğur MUMCU uğradığı bombalı saldırı sonucu zalimce öldürüldü ve aramızdan ayrıldı.
   8 yaşındaydım,iyi hatırlıyorum tv*deki son dakikaları. Tüm Türkiye şaşkındı, Atatürkçüler ve sömürüsüz gerçek milliyetçiler üzgündü.
   Dünyaya bir tane daha Uğur MUMCU gelmeyecekti,o gitmişti. Yıllar geçti,zaman geçti... Onun cinayetine ilişkin suçlular tespit edilmedi,EDİLEMEDİ değil. BULUNMADI,bulunamadı değil!
   Yine bugün yürürler, yine toplanırlar biliyorum ONUN İÇİN!
 Sahte Atatürkçülere, göstermelik milliyetçilere ihtiyacı yok bu ülkenin!

********************************************************************************

“Öldürüldük ey halkım, unutma bizi!..     
Giresun’daki yoksul köylüler. Sizin için öldük. Ege’deki tütün işçileri, sizin için öldük. Doğu’daki topraksız köylüler, sizin için öldük. İstanbul’daki, Ankara’daki işçiler, sizin için öldük. Adana’da paramparça elleriyle, ak pamuk toplayan işçiler sizin için öldük.
Vurulduk, asıldık, öldürüldük ey halkım unutma bizi!..” UĞUR MUMCU (25 AĞUSTOS 1975)

********************************************************************************

Saygılarımla,
EMİNE T.



2 yorum:

  1. Onu katledenler, o kadar korkaktılar ki ve kinleri o kadar büyüktü ki, parça parça ettiler. Sömürüsüz Milliyetçiler üzgündü dediniz, zaten sömürüsüz milliyetçi Atatürkçüdür değil mi? Kuvay-ı Milliyecidir değil mi? Ruhu şad olsun, mekanı cennet olsun!
    Niceleri gibi...

    YanıtlaSil
  2. Bugün önüne gelen Atatürkçü,önüne gelen Milliyetçi...
    Benim fotoğraf sitelerinde de rastladığım birkaç insan var,onlar sürekli Atatürkçülüğün ardına sığınıp,din üzerinden üstü kapalı mesajlar veren zavallı birkaç tip.
    Ne insanlıklarından,ne Atatürkçü yaklaşım dedikleri aşure kadar karmaşık yaklaşımdan,ne de fotoğrafçılıklarından birşey anlamıyorum.Bu hümin zararlısı tiplerden uzak durmamız lazım.
    Bu zararlı tiplerin büyükbaşları da Uğur MUMCU gibi AYDINLARA tahammül edemeyen,onları öldürenlerdir.
    Ki o kadar zavallılar ki,kendilerine yapılan hiçbir eleştiriyi kaldıramayanlardır ve hatta mizahi anlayışı bile. 19 yıl önce MUMCU öldürüldü ve niceleri...
    Bırak katilleri,ERGENEKON davasında MUMCU suikastına dair bilgiler bulunduğu söylendi. Eee sonuç? Arkası geldi mi,birileri yakalandı mı HAYIR! Ama içerde suçlusu da suçsuzu da birbirine karıştı. İnsanların hayatları,aileleri,özelleri herşeyleri altüst edildi.
    ***İçim çok dolu bu anlamda...
    ***Herşeyleriyle içe sızdılar,bu ülkeyi demokrasi ile değil şeriat düzeniyle yönetmeye kalkanlarla asıl suçluları örtbas edenlerle aynı havayı solumaktan GURUR DUYMUYORUM.

    YanıtlaSil