20 Ocak 2012 Cuma

FOTOĞRAFÇININ GÜNCESİ***06 DÜRÜST OLMAK;KENDİNE-İNSANA-HAYATA VE FOTOĞRAFA

     İnsanlık ve dürüstlük adına merhaba!
İşte www.tdk.gov.tr den bir alıntı ile konuya giriş yapalım,devamını aralıklı yazacağım:
"DÜRÜST" kelimesinin anlamına Türk Dil Kurumu sitesinden bakabilirsiniz.
Dürüst:1. sıfat Sözünde ve davranışlarında doğruluktan ayrılmayan, doğru (kimse)
"Dürüst bir insan, inansa da inanmasa da mefhumları yerli yerinde kullanmak borcundadır." - N. F. Kısakürek
2. mecaz Kurallara uygun, yanlışsız
"İyi giyinmek her zaman dürüst bir zevk ifade etmez." - H. E. Adıvar

Bu değerli bilgiden sonra ben devam edeyim yazacaklarıma...

   Günümüzde  "insanlık nereye gidiyor?" sorusunun içerisinde yatan temel kavramların başında geliyor "dürüstlük". Herkes birbirine çok kolay yalan söyleyebiliyor,hayatını garantilemek için ve türlü çevrelerin içine girebilmek için. Ha ben dürüstlük abidesi miyim,HAYIR! Ancak ben başkalarını elde etmek uğruna,başka amaçlar adına asla yalan söylemem.Çocukça oyunların içine girmem,herşey NET olsun isterim.
Hayat geçip gidiyor,zaman geçiyor... Mesafeler akıyor bir şekilde...Zamanın birinde insanlarla karşılaşıyorsunuz farklı,iletişim adına herşeyin içinde buluyorsunuz kendinizi...Gün geliyor o insanlarla kopuyorsunuz. İyi niyetinizle,yardımsever oluşunuzla,duygusallığınızla dalga geçiliyor. Siz farketmiyorsunuz ya da farkedemiyorsunuz bir oyunun içine dahil edilmişsiniz.BEN HALA o kişinin bu kadar İĞRENÇ ve KURGUCU olduğuna inanmak istemiyorum mesela. Sanırım onu çok fazla benimsemiş olmamdan olsa gerek,hala bir yanım oyun olsun bu diyor! Kimse kimseyi isminin geçmediği sosyal ağda paylaşılan mesajlarla suçlayamaz. Sen bir insanla dertleşiyorsan eğer DÜRÜSTSÜZLÜKLE karşısına geçip, onu laf taşımakla SUÇLAYAMAZSIN. Özellikle o insanın SANA HAKKI geçtiyse bunu yapmaya nasıl cesaret edebilirsin ki...Yapıyorsan eğer karakterinde sorun var demektir,kendini yenilemen,silkelenmen gerekir.
 ****
  Fotoğraf sitelerinde insan ilişkilerine baktığımda dürüst olanları PARMAKLA sayabiliyorum, o kadar azlar ki! Yaşanılan iğrenç ilişkilerden bahsetmeyeceğim ben... Olmaman gereken birine aşık olsan bile,bunu sınırlarında yaşarsın herkesin diline sakız olmaz cümle alemin de bilmesine gerek yoktur. Söz konusu fotoğraf ve hayatsa,sen fotoğraflarınla kendinden bahsettirmek zorundasın. Ha söz konusu fotoğraf ise,İNSAN olmak başta gelir. Bir fotoğrafçı belgesel fotoğrafa meyilli ise,DÜRÜSTLÜĞE VE GERÇEKLERE MEYİLLİ demektir bence doğrudan.

**Devam edecek...







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder